Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Άσε τη δενδροφύτευση να σε διδάξει...












Άσε την φύση να σε διδάξει… Πώς; Πάτησε πάνω στο εικονίδιο...

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας αποδέχθηκε το κάλεσμα της Δ/νσης Α/θμιαςΕκπ/σης που σε συνεργασία με την Δασική υπηρεσία προχώρησε στην υλοποίηση μιας δράσης-δενδροφύτευσης.
 Ο Δήμος Βιστωνίδας υπέδειξε τον χώρο που θα γινόταν η δενδροφύτευση, μια παλιά παιδική χαρά, κοντά στο σχολείο μας,στον δρόμο για Κατράμιο.
 Η δενδροφύτευση είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Προσεγγίσαμε το σημείο περπατώντας και εκεί συναντήσαμε τους υπαλλήλους του δασαρχείου, με τα δεντράκια και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  Οι υπεύθυνοι δασοπόνοι, αφού μας είπαν λίγα πράγματα για τα κωνοφόρα, μας έδωσαν χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για τον τρόπο που θα φυτεύαμε.
  Ο ενθουσιασμός μεγάλος, η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας, χαρούμενα ζουζουνίσματα ανάμεσα στις αμήχανες κινήσεις σκαψίματος - φυτέματος. Η συνεργασία βρήκε την έκφρασή της, μιας και όλοι βοηθούσαν όλους. Η φύση για μια φορά αποδείχθηκε το καλύτερο σχολείο.
  Το μεγάλωμα των μικρών αυτών δέντρων είναι το δικό μας στοίχημα, γιατί αν καταφέρουμε να τα μεγαλώσουμε τότε υπάρχει ελπίδα…

Τσιλιμή Δήμητρα, ΠΕ11 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template