Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018




Πέμπτη, 08-03-2018
Το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας, πιστό στην παράδοση προηγούμενων χρόνων, συμμετείχε, σήμερα στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018. 
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα φυσικής), την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ),την Ένωση   Ελλήνων Φυσικών και έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. ( micro-kosmos.uoa.gr )
Ο διαγωνισμός δεν απαιτούσε μόνο απομνημόνευση γνώσεων, αλλά κριτική σκέψη και οργάνωση της υπάρχουσας γνωστικής εμπειρίας, ώστε να απαντηθούν προβλήματα που συναντά ο μαθητής στην καθημερινότητά του. 
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος στην πρώτη φάση, όλοι οι μαθητές της Ε’1, Ε’2 και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, ενώ μετά από την αξιολόγηση των γραπτών οι δύο πρωτεύσαντες μαθητές των τμημάτων θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση, το Σάββατο 19 Μαΐου.
Τέλος, έχει προβλεφθεί η απονομή ΕΠΑΙΝΩΝ για τους 5 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος και ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για τους υπόλοιπους μαθητές.
Καλά αποτελέσματα σε όλους!!!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template