Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γυμναστήριο για επαγγελματίες...




http://www.smilebox.com/playBlog/4e44597a4d446b794e7a593d0d0a&blogview=true



Πάτησε πάνω στην εικόνα (Click on the photo), αν θέλεις να δεις κάποιες έξτρα φωτογραφίες.
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ERASMUS+/ΚΑ 1- Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με φορέα στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) είχα τη δυνατότητα να υλοποιήσω μία δραστηριότητα επιτόπιας παρακολούθησης/παρατήρησης εργασίας (job shadowing)  στο σχολείο (Värgårdsskolan 4-6 Kinda kommun στη Σουηδία).
Το σχολείο περιελάμβανε, εκτός από το κλειστό γυμναστήριο, και εξωτερικό γήπεδο ποδοσφαίρου και ταρτάν για αγώνες στίβου. 

Το γυμναστήριο όμως ήταν όσο ένα κλειστό γυμναστήριο μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης. Χωριζόταν από ένα χώρισμα στη μέση για να μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα δύο τάξεις, το οποίο βέβαια ανέβαινε για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου. Το αξιομνημόνευτο δεν ήταν το μέγεθός του, ούτε ο εξοπλισμός του, με τον οποίο μπορούσες να ασκηθείς ποικιλοτρόπως (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, αναρρίχηση, πινγκ πονγκ, τένις, ενόργανη, και πολλά άλλα φαντάζομαι). Για μένα ήταν ότι διέθετε αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών ξεχωριστά φυσικά καθώς επίσης και ατομικές ντουζιέρες αλλά … και σάουνα. 

Το ίδιο ίσχυε και για τους γυμναστές. Δύο ξεχωριστά γραφεία αλλά και αποδυτήρια για τους άντρες και τις γυναίκες. Ένα παιδάκι που ντρεπόταν να κάνει ντους στις ατομικές ντουζιέρες των μαθητών απολάμβανε το δικαίωμα να κάνει το ντους του στο αποδυτήριο των γυμναστών. Το επίσης αξιοζήλευτο είναι ότι δύο τμήματα από περίπου 22 μαθητές το καθένα μετά το τέλος του μαθήματος της γυμναστικής έκαναν μπάνιο και ντύθηκαν μέσα σε 7 λεπτά. 

Την ώρα του μαθήματος παρευρίσκονταν και κάποιοι βοηθοί δασκάλων για τη διευκόλυνση του έργου του Κάρλος. Ο Κάρλος, ο γυμναστής, Ολλανδικής εθνικότητας, ήταν καταπληκτικός. Ευρηματικός, αστείος και πολύ επικοινωνιακός  με τα παιδιά. 

Υπάρχουν και τέτοιοι δάσκαλοι!!!


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template