Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κόκκινη κλωστή δεμένη...




Πατήστε εδώ για να δείτε ένα σχετικό βίντεο

Παρασκευή σήμερα, 5 Απριλίου και μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε όταν η δασκάλα της Α΄ τάξης, Κώστα Κατερίνα, μου είπε ότι ο κ. Δημήτριος  Αβούρης θα ερχόταν στην τάξη της να πει μερικά παραμύθια στα παιδιά. Ευτυχώς κάποιοι  γενναιόδωροι  συνάδελφοι προθυμοποιήθηκαν να αναπροσαρμόσουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα για να μπορέσω να τον παρακολουθήσω.  Η αμεσότητα και η διαδραστικότητα που είχε με τα παιδιά ήταν μοναδική. Ήταν τόσο εκφραστικός, δοτικός  και αληθινός που πραγματικά μάγεψε, πιστέψτε με, όχι μόνο τα παιδιά.  
Και ας μου επιτραπεί η παροιμιώδης έκφραση  «Αφού βρήκαμε παπά ας θάψουμε καμπόσους»  με πρωτοβουλία και πάλι του Συλλόγου Γονέων αδράξαμε την ευκαιρία και καλέσαμε τον κ. Αβούρη για μία συνάντηση με πιο ευρύ και μεγαλύτερης ηλικίας κοινό. Η συνάντηση έγινε την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 και 6 μ.μ στο χώρο του σχολείου. Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική και το περιεχόμενο του σεμιναρίου δικαίωσε όλους αυτούς που ή σηκώθηκαν από τον καναπέ τους ή θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο αναζητώντας τη δική τους αλήθεια στον μύθο των παραμυθιών. Αφού μας μίλησε για τους κανόνες που διέπουν το παραμύθι, βιωματικά πλέον συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει μικροί συγγραφείς, αφού ξεδιπλώσαμε από κοινού το συγγραφικό μας ταλέντο.
 Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων για τη προσφορά πέντε μοναδικών βιβλίων του κ. Αβούρη αλλά και τον ίδιο, όχι μόνο για την αφιλοκερδή του προσφορά αλλά και για την έκπληξη που μας επιφύλαξε στο τέλος, δωρίζοντας στο σχολείο μία κορνίζα με ένα ποίημα του ίδιου που αναφέρεται στη Διομήδεια αλλά και γιατί μας υποσχέθηκε  νέες δημιουργικές δράσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template