Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΝΤΟΜΙΝΟ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ




Σήμερα ολοκλήρωθηκε το project με τίτλο:
14 Μαρτίου 2019-2 Απριλίου 2019
"ΝΤΟΜΙΝΟ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ:
Η ΑΛΙΚΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΘ"



Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ
Μαζί με τους υπέροχους μαθητές του Ε’1 εργάστηκαν:
  • η Παπαγεωργίου Χαρά, υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος, η οποία ανέλαβε την ανάγνωση του βιβλίου "η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Κάρολ Λιους, εκδόσεις Παπαδόπουλος, μετάφραση Πιπίνη Αργυρώ. Ακόμη, προέβαλε την παιδική ταινία "η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" και τέλος έκανε την εισαγωγή συζητώντας με τους μαθητές για τα συναισθήματα της ηρωίδας (η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε 2 κόσμους, των μεγάλων και των μικρών)  εστιάζοντας στο μεταβατικό στάδιο της εφηβείας.
  • η Κουτζιαμπασοπούλου Μαρία, υπεύθυνη δασκάλα ΕΑΕ του Τμήματος Ένταξης, η οποία προέβη σε μια βιωματική δραστηριότητα όπου οι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν εκφράσεις ή και στάσεις του σώματος μπροστά σε έναν καθρέφτη ως παιδιά και ως έφηβοι τονίζοντας την θηλυκότητα ή την αρρενωπότητα τους αντίστοιχα. Μέσα από αυτήν την δραστηριότητα τα παιδιά ρωτήθηκαν σε ποια εικόνα του εαυτού τους νιώθουν πιο κοντά. Η ιδιωτικότητα των παιδιών τηρήθηκε κρατώντας μια κουρτίνα σαν παραβάν. Η δραστηριότητα στηρίχθηκε στο βιβλίο "Πέτρα και Νερό" της Γεωργίας Ψάρρα.
  • η Ευστρατίου Μερόπη, υπεύθυνη εκπαιδευτικός των αγγλικών, η οποία ανέλαβε την ανάγνωση του βιβλίου "Alice's adventures in Wonderland" by Virginia Evans, Express Publishing. Ακόμη, ασχολήθηκε με τα βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα και το "background"  της ιστορίας. Τέλος, εντόπισαν μαζί με τους μαθητές τους ήρωες της ιστορίας και μέσα από την ανάλυση των χαραχτήρων τους τούς προσέδωσαν τα κατάλληλα επίθετα.






Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συνεργασία!

Παπαγεωργίου Χαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template