Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2019




Πατήστε εδώ για να δείτε ένα βίντεο (click to see a relevant video)


Πατήστε και εδώ για να δείτε ένα βίντεο με τις απαγγελίες των ποιημάτων.



      Σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, για δεύτερη συναπτή χρονιά, το σχολείο μας πήρε μέρος στα Χελιδονίσματα-Γιορτή της Άνοιξης, εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσικό σχολείο Ξάνθης με τη συμμετοχή πολλών σχολείων του νομού μας. Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. 
     Η πομπή πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Ελευθερίας έως την Κεντρική Πλατεία με τους μαθητές να τραγουδούν  τα θρακιώτικα Χελιδονίσματα. Το σχολείο μας, λόγω της καλής γειτνίασης,  είχε την τιμητική του, αφού πρώτο άνοιξε την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με δύο ποιήματα του Γ. Ρίτσου «Από τις Γειτονιές του κόσμου», το οποίο απήγγειλε με μεγάλη άνεση η μαθήτρια της Δ΄ τάξης Νικολέτα και του  Τ. Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» που απήγγειλαν οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης Αναστασία και Στέλλα. Ακολούθησαν ποιήματα και τραγούδια από διάφορα σχολεία της πόλης που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους κάνοντάς μας κοινωνούς των διαφόρων μηνυμάτων της ημέρας.
      Συγχαρητήρια στο Μουσικό σχολείο της Ξάνθης, στη Διεύθυνση του σχολείου που προωθεί την διατήρηση της πλούσιας παράδοσής μας, τον Σύλλογο Γονέων για τη συνδρομή του και περισσότερο τους μαθητές μας που (κατά τον Τάσο...)μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να θέλουμε να είμαστε άνθρωποι….
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη κ. Μπλέτσα Βίκυ, μουσικό του σχολείου, για την πολύτιμη βοήθειά της στην προετοιμασία των μαθητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template