Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πότισμα δέντρων με τ’ εμποδίων...





Μία πολύ ωραία δράση που έγινε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων και δυστυχώς δεν είχε τη συνέχεια που της άρμοζε. Ο χώρος της δεντροφύτευσης μάς υποδείχθηκε από τον Δήμο, ο οποίος επιλέχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του γεωπόνου του Δήμου. Πολύ ωραία!!! 

Και μετά τι; Δυστυχώς όχι πολλά πράγματα. 

Το ζητούμενό μας δεν ήταν να φυτέψουμε δέντρα και να τα αφήσουμε στο έλεος της μαμάς φύσης. Δυστυχώς ,ξαναλέω, δεν υπήρχε μελέτη ούτε για τον καθαρισμό του χώρου ούτε και για το πότισμά τους. Ο διευθυντής μας ύστερα από δεκάδες τηλεφωνήματα πέτυχε τον καθαρισμό του χώρου αφενός από τον Δήμο κατά ένα μέρος και αφετέρου κανόνισε μόνος του για το ξεχορτάριασμα του εναπομείναντα χώρου, γιατί δεν μπορούσες ούτε καν να πλησιάσεις. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο Δήμος άνοιξε μία βρύση, η οποία βρίσκεται 100 μέτρα μακριά από τα δέντρα και μας έφερε ένα λάστιχο ποτίσματος 50 μέτρων. Τα υπόλοιπα έπρεπε να τα κάνουμε μόνοι μας με τα πενιχρά μας μέσα.

Πόσο νερό να κουβαλήσουμε; Προφανώς αρκετό, αφού με τα κουβαδάκια μας ποτίζαμε 2 ώρες  τα υιοθετημένα και πολύπαθα δέντρα μας.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template