Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Παναγία Καλαμού, Συνοικία Σαμακώβ, Κόσυνθος και Λιμνίο


24 Ιανουαρίου 2018
Σήμερα, επιτέλους μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την 2η μας περιήγηση. Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς. Έπειτα από μία μικρή ξενάγηση στο χώρο της εκκλησίας, ξεκινήσαμε την κατάβασή μας μέσα από το δάσος προς την συνοικία Σαμακώβ της Ξάνθης με προορισμό το Θεματικό Πάρκο Λιμνίο.
 












Η κατάβαση του βουνού ήταν μαγευτική. Η θέα μας έκοβε την ανάσα κυριολεκτικά (γιατί είχε πολύ κρύο) και μεταφορικά... Οι φωτογραφίες είναι απλώς αντιπροσωπευτικές της μοναδικής ομορφιάς της φύσης.




Στη διαδρομή οι μαθητές έπρεπε να περνάνε από δύο άτομα που με τα χέρια τους σχημάτιζαν έναν κύκλο, μόνο αν απαντούσανε σωστά σε ερωτήσεις σχετικές με τον περίπατό μας.


 Περάσαμε την Συνοικία Σαμακώβ και την γέφυρα πάνω από τον Κόσυνθο.










 


 













 Έγινε μια μικρή αναφορά στον παλιό νερόμυλο.

 



 Και επιτέλους φτάσαμε στο Θεματικό Πάρκο "Λιμνίο" . Εκεί παίξαμε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και σε ένα σημείο έπρεπε να κάνουν χρήση της πυξίδας για χάρτη. Μαντέψτε ποιο σημείο άρεσε περισσότερο στα παιδιά...

 













 

Στο τέλος, έπειτα από κάθε πετυχημένη δοκιμασία οι μαθητές συγκέντρωσαν χαρτάκια που έγραφαν "Υπαίθρια Διαβίωση, μία μοναδική εμπειρία" και μία... μοναδική φωτογραφία.

Μπράβο παιδιά!!!




 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template