Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

« ο Κύκλος του Νερού »

 


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus  η Δ τάξη του σχολείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ντάκου Ευθαλία  συμμετείχε στο project « ο Κύκλος του Νερού» με την παρουσίαση μιας μουσικοκινητικής ιστορίας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βιντεοσκοπήθηκε και παρουσιάστηκε από την πρόσφατη αποστολή του σχολείου μας στην Γαλλία όπου κέρδισε τις εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς  βέβαια μέσα από ποίκιλες δραστηριότητες  προσεγγίσαμε τον κύκλο που κάνει το νερό στη φύση με διάχυση  σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως στη γλώσσα, στη μελέτη περιβάλλοντος κ.λ.π

            Στη συνέχεια προετοιμάσαμε ένα κείμενο διανθισμένο με κινήσεις και τραγούδια. Τα τραγούδια που επιλέξαμε ήταν η βροχή , το ρυάκι, το ποταμάκι, η λίμνη και  η θάλασσα. Τα παιδιά  απόλαυσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους όλη τη διαδικασία . Κατασκεύασαν τα καπέλα και  τις στολές που θα φορούσαν και με μεγάλο ενθουσιασμό πήραν μέρος στις πρόβες που ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους! Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία! Ελπίζουμε να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συμμετέχουμε  σε μια ανάλογη δράση!












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template