Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ERASMUS + WATER



Μετακίνηση 1η: ΤΣΕΧΙΑ

‘’Το νερό’’ ταξιδεύει το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας

‘’Water ‘’ είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ με το οποίο το Δημοτικό Σχολείο της Διομήδειας συμπράττει με άλλα πέντε σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, την Τσεχία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρουμανία και Ισλανδία.

Ο δρόμος του νερού οδήγησε εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου της Διομήδειας (Ευστρατίου Μερόπη και Τσιλιμή Δήμητρα), από τις 18-22 Οκτωβρίου στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο σχολείο ZŠ a MŠ Okna , που συντονίζει το πρόγραμμα.


Η εκπαιδευτική αυτή μετακίνηση ήταν μια αποκάλυψη, αφού το σχολείο που μας φιλοξένησε έχει έντονα ενσωματώσει στην καθημερινή του λειτουργία την βιωματική μάθηση, την μάθηση μέσα στην φύση, με έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες , με μια ματιά που κάνει την μάθηση πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε εξορμήσεις – πεζοπορίες σε κοντινούς στο σχολείο προορισμούς με αναφορά στο υγρό στοιχείο, εγκαταλειμμένους νερόμυλους, κάστρο Mělník στην συμβολή δύο ποταμών Μολδάβα και ΄Ελβα, διαβρωμένα βράχια και στο μουσείο Ύδρευσης της Πράγας .






Το Μουσείο Ύδρευσης Πράγας

Η κινητικότητα αυτή είναι μια ευκαιρία για την κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικούς, του σχολείου μας, να βγει από τα όρια του σχολείου, του χωριού, της πόλης, του νομού, της χώρας, να μοιραστεί να ανταλλάξει απόψεις, εμπειρίες με άξονα το ‘νερό ‘’, το πολύτιμο αυτό αγαθό που στον σύγχρονο κόσμο απειλείται, εκλείπει, και την περίοδο της πανδημία ανέδειξε για άλλη μια φορά την μοναδική του αξία και σημαντικότητα.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template