Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τήξη και πήξη με...γλυκό τρόπο!


Στο μάθημα της Φυσικής βρισκόμαστε στην ενότητα Θερμότητα και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο Τήξη και Πήξη. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να καταπιαστούμε με ένα "γλυκό" πείραμα...

Μελετήσαμε το φαινόμενο της τήξης και πήξης φτιάχνοντας
σ ο κ ο λ α τ ά κ ι α…

Αρχικά συλλέξαμε τα υλικά μας:

2 σοκολάτες κουβερτούρα
2 σοκολάτες λευκές
1 φλ. χοντροκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 φλ. cranberries

Έπειτα ξεκίνησε η δράση: 
⦁    Ξεκινάμε τα σοκολατάκια απλώνοντας λαδόκολλα σε ένα ταψί.
⦁    Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες κουβερτούρας. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα, να κάνει στρώση.
⦁    Λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τις δύο σοκολάτες να γίνει στην όψη σαν μάρμαρο δίχρωμο με νερά.
⦁    Πασπαλίζουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα cranberries. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
⦁    Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τελείως. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σπάμε τα σοκολατάκια σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.









Παπαγεωργίου Χαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template