Μελετήσαμε το φαινόμενο της τήξης και πήξης φτιάχνοντας
σ ο κ ο λ α τ ά κ ι α…
Αρχικά συλλέξαμε τα υλικά μας:
2 σοκολάτες κουβερτούρα
2 σοκολάτες λευκές
1 φλ. χοντροκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 φλ. cranberries
Έπειτα ξεκίνησε η δράση:
⦁ Ξεκινάμε τα σοκολατάκια απλώνοντας λαδόκολλα σε ένα ταψί.
⦁ Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες κουβερτούρας. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα, να κάνει στρώση.
⦁ Λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τις δύο σοκολάτες να γίνει στην όψη σαν μάρμαρο δίχρωμο με νερά.
⦁ Πασπαλίζουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα cranberries. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
⦁ Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τελείως. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σπάμε τα σοκολατάκια σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Παπαγεωργίου Χαρά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου