Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

5η Ημέρα Αθλητισμού





«Ας κινηθούμε»

Το σλόγκαν «Ας κινηθούμε» ήταν ο άξονας που έχτισε τις δράσεις της 5ης ημέρας αθλητισμού. Συμμετείχε όλο το σχολείο με διαφοροποιημένες δραστηριότητες. Ξεκινήσαμε με τις μικρές τάξεις, Α΄και Β΄ με παιχνίδια συνεργασίας με μικρό βαθμό δυσκολίας. Σκοπός ήταν η συμμετοχή, η διασκέδαση, το χτίσιμο των σχέσεων, αφού και αρχή της σχολικής χρονιάς   ήταν και τα παιδάκια της Α΄ τάξης καινούριοι μαθητές.
Στην ανάπαυλα των μικρών μαθητών έπαιξαν οι Γ΄ και η Δ΄ τάξεις με την ίδια δράση και με μια πινελιά δυσκολίας μεγαλύτερη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μεγάλων παιδιών.
Στη συνέχεια φιλοξενήσαμε την ομάδα capoeira της ΦΕΞ, η οποία μας κινητοποίησε με τις φόρμες και τα μοτίβα του βραζιλιάνικου χορού, συνοδεία κρουστών. Τα παιδιά δούλεψαν κατά ομάδες και σε ζευγάρια, αφού είχαν κατακτήσει κάποιες ακροβατικές κινήσεις με συνοδεία λόγου. Μία εμπειρία που άρεσε, ενθουσίασε και ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Η μέρα μας έκλεισε παίζοντας δημοφιλή τεχνικά αθλήματα ομαδικά και παραδοσιακά.






Δήμητρα Τσιλιμή,ΠΕ11

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template